Don't tell me


Min bäbis.

Nyss hemkommen från skolan efter en snackstund på jobbet. Nu ska jag mörda svenska c-tal och hoppas att det blir bra. Ska hylla någon/något, hm... Vi får väl se...

Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi

"Dag" 09, snarare inlägg 9 i denna "följetong".

I alla fall. Min tro. Ja, jag är kristen I guess. Uppväxt med kristna värderingar, och det tackar jag Gud för (ha, ha). Kristendomen är en liberal religion, nu för tiden, och det funkar för mig. Jag vet inte om jag tror på Gud, lite kanske. Ibland. Jag tror däremot stenhårt på att Jesus fanns, men jag vet inte om han var Guds son och hela det köret. Jag älskar att vara i kyrkan. Jag älskar traditioner och speciellt de kristna då (jul och påsk är ju underbart!). Men jag går inte i kyrkan så ofta. Jag är konfirmerad. Men jag gillar inet allt det negativa som en religion bidrar med.

Livsfilosofi. Jag vet inte riktigt. Är inte så djup idag, för jag ska skriva två tal ikväll och då kan man inte filosofera. Men någon sorts livsfilosofi har jag säkert. Jag tror på människans goda sida, men samtidigt den onda. Jag tror att människan har ett fritt val och jag är nog rätt så mycket idealist. Alternativt materialist i vissa situatuioner, haha. Åh, det finns ju så många livsfilosofier som man kan dela in sig i! Så mycket och så jobbigt. Så lets just face it, jag är bra och bättre och bäst och om fler såg på livet och samhället så som jag gör så skulle allt vara bra, bättre och bäst. Så det så.


Brusig blomsterbod

Under gårdagen så höll några i familjen på med att rensa ur en av våra gamla bodar. Det skulle nämligen bli en liten blomsterbod där inne. Och det blev det också. Jättemysigt, lite mörkt bara, men bra med yta och så. Perfekt till våren nu så man har någon stans att vara när man ska plantera osv. Vi hittade även några gamla lådor och andra gamla föremål som gjorde pricken över i. Men bilderna blev väldigt brusiga då jag var rvungen att ha högsta iso (vilket bara är typ 1600 på min lilla kamera), så jag lägger inte upp dom. Men det känns som våren är på gång nu i alla fall! Ching ching!!

The Adventure


Foto: Sara Nordgren Redigering och modell: Jag

Kanske en av de mindre seriösa bilderna, haha. Eller nä, finns ett par till som är ännu mindre seriösa, haha. Men det var kul ändå! I am on my car, Hassan!

Käka chips nu och skriva svenska b nationellt tal. Wie. Älskar söndagar (not hihi).

Fear of being tangled


Foto: Sara Nordgren Redigering: Jag

Ja... Det ovana objektet var då jag. Som inte så ofta står framför kameran för att jag hatar det. Jag tycker inte alls om att bli fotad. Säger alltid "jag är inte med på dom, jag tar dom". Och så är det liksom bara. Men, vissa av bilderna blev faktiskt bra. Så. Ja, lite nöjd kanske. Lite.

Åh vilken härlig dag

Igår var jag ute och fotade lite på gården. Passade på att ta en bild på mamma när hon njuter i solen! Nu ska jag städa med min syrra sen så kanske det blir lite fotografering, på ovant objekt... I say no more. Ha en fin dag! Strålande väder idag! Puss


Min hund


Who will drive my soul?

Chillkväll med god mat som mästerkocken (jag) lagade. Bjöd på lite ungsgrillade rotgrönsaker (eller om de är frukter), stekt kyckling och vitlökssås. Sen var det ju earth hour, och då tände vi brasan och släkte alla lampor. Jag, smart som jag är, råkade stänga av elementen också i min stuga så jag hade sen ungefär 16 grader... Vilket inte är rekord men ändå.

Har fotat massor idag!! På gården och så då, och jag blev jättenöjd! De flesta bilderna blev bra. Men jag tog typ 300 bilder och jag har redigerat 27, för det var bara så många som blev "tipp-topp", haha. Bra procent.
Men dom bilderna visar jag imorrn! Ciaolong


Dag 08 – Favoritsaker

Jag är en sån där liten tekniknörd. Blir helt till mig när jag köper en ny sak. Så rent tekniskt har jag tre, eller okej, fyra favoritsaker.

- Min canon eos 450d (och mina objektiv)
- Min iPod classic 80 gb (och mina hörlurar)
- Min dumma acer-laptop (och... batterisladden?)
- Och kanske min mobil, SE Xperia X8. Men bara kanske.

Sen har jag vissa andra favoritsaker som typ

- Min relexskärm
- Min säng, soffa och fotölj
- Min bil, hassan
- Min pojkvän haha
- Min mat
- Mina blåa skor
- Min röda jacka, oftast inte i kombo med övre punkten
- Mina the sims 3 spel
- Mina handkrämer
- Min kalender
- Mina tofflor
- Mitt konto (direkt efter lön)
osv.

Jag håller tyvärr många prylar nära till hjärtat. Ajabaja. Inte vara prylberoende.

Och utöver det vet jag inte om jag har så många favoritsaker? Så kind of useless det här tycker jag.

Hey hey hey

Hello! Har inte haft tillgång till internet på ett tag, samt att det har varit slutkampen med mitt projektarbete den här veckan, så därför har jag varit lite layed off.

Igår hände en liten utgång på Nybron! Smockat med folk. Slutade med nattbussen för min del, tyvärr. Det blev som det blev... Idag! Så mår jag inge bra haha. Jag har mörklagt min stuga och har solglasögon på mig ;) Men nu fick jag i alla fall i mig lite mat så jag kanske överlever. Idag blir det definitiv bara att chilla, det är det mest avancerande jag tänker pröva mig på. Ha en bra helg gott folk! Drick måttligt..


I det fräschaste av tillstånd man kan befinna sig i. Ciao long!

Ja, jag vet...

... att jag byter design lika ofta som ni andra byter strumpor. (Inte i izas fall då). Men. Jag blir aldrig nöjd. Ska prova lite simplare nu. Peace.

Sara Hägglund IIINu ger jag och Fjodor upp. Dags att krypa till sängs. FREDAG IMORRN.

Sara Hägglund IITvå stycken BW bilder på sara från våran fotografering i tisdags. Gillar den under väldigt mycket! :-)

Dag 07 – Vänner

Vänner... Dessa fina underbara stöttande personer som, förhoppnigvis, finns en ens närvaro och tillvaro. De ger en energi, de ger en kärlek, de ger en härliga skratt och de ger en tankeställare. Ständigt utvecklas jag tack vare mina vänner och tack vare dem så är jag den jag är idag. Jag älskar mig vänner och jag vill aldrig vara utan dem. Jag har ganska många vänner skulle jag nog vilja säga. Vissa står jag närmare med än andra, men de som är i mitt liv är alla viktiga för mig.

Jag tänker inte rangordna några vänner, eller nämna några speciella namn. Jag tror att ni alla vet vilka ni är. Ni som gör min dag lite bättre och ni som alltid ställer upp. Det är också ni som jag saknar så mycket och ni som jag inte alltid umgås med, men som ändå håller en särskilt plats i mitt hjärta. Ett liv är ödsligt tomt utan vänner. Vi alla behöver dem. Några att dela allt med. För det är dom som är bäst. För ni är alla underbara. På era egna sätt. Med era nojor och era skratt och era bubblor och era fantasier och era besatheter och era matfavoriter och en fasoner och era burkar och era djur och era bratkillar och era blondinskämt och era partytricks och era sexskämst och era rädslor och fobier och era fantastiska utsidor. För jag har faktiskt ovanligt snygga kompisar. Alla. Ni är faktiskt assnygga.

Jag tänker faktiskt bara nämna en speciell vän. Och det är hon som alltid ställer upp. Och som alltid förstår. Och som alltid är smart och klok. Och snygg. Det är hon som jag inte kan tänka mig att vara utan, vilket gör att situationen just nu är svår. Det är hon som jag har gjort så mycket galenskaper med, men samtidigt gör vi inget alls. Och på ett alldeles speciellt sätt så gör hon hela min dag när jag ser hennes handstil på ett kuvert i min brevlåda. Det är hon som är i Norge just nu och lever sitt liv. Liksom, hon är min förebild. På så många sätt. Och jag är så tacksam att jag har henne i mitt liv och att hon vill ha mig som vän. Och jag kommer aldrig släppa dig. Och jag älskar dig.

Och därför behöver det här inlägget inga bilder.

Fjodor ♥♥♥

Ett tips till er som inte har något att göra. Låna Fjodor Dostojevskijs bok Anteckningar från källarhålet och sen så försöker ni läsa ut den på en kväll! Alltså, den är fett givande!!!!!!! Älskar litteraturvetenskap och älskar Fjodor. Han kan verkligen det där med att sammanställa tankar från 1800talets Ryssland. Så. That's what I'll be doing tonight. Och verkligen hela natten. Ji.Pp.Ie.Dag 06 – Om det här vore min sista dag

Jag antar att jag kan fortsätta med det här, där jag slutade. Om det anses intressant?

Om det här vore min sista dag... Då skulle jag bli totalställd och ha sjuk beslutsångest vad jag skulle göra. Jag slulle vilja spendera hela dagen med mamma och pappa och sara och robin förmodligen. Och alla andra i min släkt. Plus med vissa nära vänner. Men jag vet inte. Det är så svårt och nu får jag en klump i magen, haha. Jag vill inte ha min sista dag. Jag vill leva för alltid! Jag har så mycket att uträtta som jag inte har hunnit med.

Därför kommer jag tolka frågan som så att vad är min favoritsaker att göra om jag får bestämma helt och hållet! Japp, mycket mer positivt. Och då skulle dagen börja med en ashärlig sovmorgon. Sen feta frukosten, med olika sorters bröd och pålägg och juice osv. Jag skulle ha pyjamas på mig hela dagen. Och sen skulle jag spela sims 3. Non stop. Tills någon gång på eftermiddagen när jag och pappa och sara skulle åka till ica (fortfarande i pyjamas haha) och köpa lösgodis och en tidning till alla i familjen. Hela familjen skulle sen ligga i mamma och pappas säng och läsa och äta godis. Och på kvällen skulle pappa laga underbart god mat och sen äter vi så sent som vi alltid gör. Och sitter och pratar hela natten. Med ett glas vin (eller två eller tre eller fyra). Och sen ja, sen skulle jag kunna vara klar. Med min sista dag antar jag. För det är en förjävla perfekt dag enligt mig, haha. Riktigt perfekt...

Och ja ja. Robin skulle väl kanske få vara här då. Om han måste. ;-)Min familj. Alla knäppon.

Univerisalism eller altroism.

Många bilder på mig just nu, men jag är liksom det roligaste som jag har möjlighet att fota, typ. Men jag har sagt det förut, att om någon vill ställa upp på en gratis plojfotografering så får de jättegärna höra av sig till mig! Funkar bra här på bloggen, eller på facebook (emma nordgren heter jag som sagt) eller på mail. emma-nordgren@telia.com

Jag är trevlig, iaf någon tvekar haha! Och lätt att ha o göra med ;-) Hur som helst. This is me. Från under kvällen. När jag egentligen borde ha pluggat. Men. Hur kul är det på en skala? Lite bättre med fotografering och the sims 3? Mhm.


Sara Hägglund IIgår hade jag en fotografering med min kamrat Sara. Härlig fotografering på eftermiddagen. Jag hade lite problem med ljuset och störtbländade Sara med reflexskärmen. Ska det vara så, haha? Så att stackarn fick ont i ögonen... Haha, sadist som man är så tyckte jag det var kul ändå! ;-)

Har ett par fler trevliga bilder att visa upp. Uppskattar både kritik och trevliga kommentarer!

Don't to the third year

Lång dag i skolan idag, gick fram till klockan sex, fast egentligen ska det vara klocka sju. Men kul, har fotografering a eller vad det heter som sista lektionen. Just nu håller vi på och fotar analogt och får framkalla själva i mörkerrum, vilket är väldigt intressant!

Annars är det inte så mycket i skolan som är kul just nu. Jobbigast är alla C-kurser, svenska c, engelska c och matte c.... Dom tar tid och hjärnceller. Det är bara att stå ut! Jag får ett fint slutbetyg sen, så det känns bra. Studenten om tre månader, minus fyra dagar. Susanna och jag säger att vi ska vara bakis i fyra dagar efter studenten och studentfeten, så hårt ska vi festa! För studenten är mitt mål, och det är inte ens omöjligt att uppnå.

Jag ska nu skriva lite på mitt projektarbete, samt söka ett jobb som jag hittade en intressant jobbannons om i tidningen för ett par dagar sen. Så får vi se hur det går. Annars har jag mitt fina jobb på en restaurang, sedan 2008 och där stormtrivs jag, men det kan ju vara kul att prova något nytt!Och appråpå 2008 så måste jag få visa hur fin och oskyldig jag var på den tiden. Lilla Emma :)

I will stick around, just a little while longer

Denna blogg... Är möjligtvis vid liv igen. Jag har inte bestämt mig till fullt än. Men jag vill ha någon annanstans än facebook att visa mina bilder på. Och jag vill pladdra på om mitt vanliga liv. Och ja, då har ju aldrig den här bloggen gjort mig besviken. Men, det är väldigt mycket i skolan just nu, sista året och allt, så jag kan inte lova någon superfet uppdatering, även om jag vill det! Min utsida på bloggen är högst tillfällig, tills lusten faller in igen och jag vill göra om. Så, tills vidare, om jag har några läsare kvar, Ha det så bra!

Ta hand om varandra, och stressa ner. Livet är så mycket mera än bara skola och onödig stress.


RSS 2.0